Info med anledning av utvecklingen av smittspridningen

Uppdatering 2/4

Styrelsen har beslutat att från och med 5/4 firar vi gudstjänst via nätet och Microsoft teams. Länk och information om detta mailas ut till församlingen. Vi uppmanar alla att delta i gudstjänsten på det sättet, och därmed inte komma till kyrkan. Vi ser att detta är ett sätt att fortsätta ha gemenskap, men samtidigt minimera risken för smittspridning.

Vi kommer också börja skicka ut ett veckobrev via mail (och post till de som inte har mail), med uppmuntran och information om vad som sker i församlingen.

Om du vill fira gudstjänst med oss, ta kontakt med pastor Erik Alnemo (kontaktuppgifter finns under ”kontakt” här på hemsidan), så hjälper han dig!

Församlingsdagen som var planerad till 9/5 ställs in.

Med anledning av spridning av det nya coronaviruset covid-19 önskar vi gå ut med information som rör församlingens verksamhet.

Vi vill i det läge som pågår i världen och i Sverige uppmana till att inte gripas av fruktan och oro, utan istället att agera ansvarsfullt utifrån de råd och uppmaningar som ges av Folkhälsomyndigheten. Vi vill som församling visa särskild hänsyn till de i vår gemenskap, och andra runt oss, som tillhör någon av de riskgrupper som riskerar allvarlig sjukdom. Detta gör vi genom att följa Folkhälsomyndighetens råd för hur man skyddar sig själv och andra mot smitta.

Därför ber vi att vi som församling agerar enligt följande vid våra samlingar:

• Stanna hemma om du är förkyld eller sjuk
  • Tvätta händerna noga
  • Hälsa inte med handskakningar eller kramar, utan med varma ord och leenden
  • Att kökspersonal/servicegrupper serverar fika istället för självservering

De gånger vi firar nattvard kommer vi göra det med lite andra rutiner än vanligt.

Vi kommer noga att följa myndigheternas uppdatering av riktlinjer då dessa förändras från dag till dag. Aktuell information om vad som gäller specifika samlingar kommer att publiceras på församlingens hemsida och på Facebook, samt finnas på kyrktorget. Håll utkik där!

Aktuella förändringar:

Allsångscaféet 25/3 är inställt

Sjungis är inställt till och med 15/4.

I den situation som är får vi be om helande och hopp till vår värld, och om Guds ljus och omsorg till den som känner sig orolig och rädd.

För mer info om situationen:

www.efk.se/corona

www.tingsryd.se