Info med anledning av utvecklingen av smittspridningen

Uppdatering 26/11

Församlingens ledning har beslutat att fortsätta med uppehållet av fysiska träffar december ut. Det som är möjligt att ha digitalt ställs om. Se kalendern här på hemsidan för vilka samlingar som sker digitalt.

Uppdatering 7/11

Vi lever i en väldigt speciell tid. Vi kunde nog aldrig ana att vi skulle behöva leva med denna pandemi under så lång tid men verkligheten är vad den är och vi behöver hitta sätt att fortsätta vara församling i dessa annorlunda tider. Under torsdagen kom beskedet att hårdare restriktioner införs i region Kronoberg. Det innebär att vi uppmanas ha så lite fysisk kontakt som möjligt med alla förutom dem vi bor med.

Vi vill utifrån dessa nya restriktioner ta ansvar som församling och följa detta. Därför har vi i styrelsen beslutat att ställa in alla fysiska samlingar och ställa om till digitala. Det innebär att vi inte kommer ha några fysiska besökare på våra samlingar under dessa kommande veckor. Utan vi kommer ställa om så mycket av det vi kan till digitala samlingar för att ändå kunna mötas i dessa tider för vi tror det är viktigt.

Våra gudstjänster kommer därför vara via teams. Vi kommer att lovsjunga, be, lyssna till predikan och ge möjlighet till gemenskap varje söndag. Denna länk finns tillgänglig för alla som vill. Ni kan kontakta våra pastorer om ni vill vara med och fira gudstjänst.

Mer info om vad som kommer ske under veckorna kommer finnas på hemsidan, i vårt veckobrev och på sociala medier.

Vi är många som tycker att detta var och är ett tungt besked. Vi får låta oss sörja över det men vi vill också säga att vi tror på en god Gud, en Gud som finns där och som bär oss genom mörka tider. Vi bär er alla i våra böner. Vi ber att vi ska finna kraft, styrka och frid i vår Gud. Vi ber att detta ska vara en tid då vi får hjälpas åt att uppmuntra och tala tro och hopp in i varandras liv. Vi vill fortsätta sprida hopp och ljus runt omkring oss.

Om du känner att du behöver samtala med någon får du gärna ringa eller skicka ett mail till någon av oss. Vår kontaktuppgifter är:

Erik Alnemo  073-071 83 58  erik@soderportkyrkan.com

Julia Alnemo 073-527 01 26 julia@soderportkyrkan.com