Prova Alpha

Välkommen till en serie torsdagskvällar där vi tar din nyfikenhet på allvar och där du får ställa de stora och små frågorna. Ingen fråga är dum och inget påstående är fel. Vi vill möta dig där du är och hoppas du vill höra om hur vi tänker. Vad är rätt och vad är fel? Vad är gemensamt för alla kristna, vad är olika? Vem var Jesus? Vetenskap och tro går det ihop? Vad har bibeln att ge dig? Alla andra religioner då? Vad har du att ge andra?
Helt utan förpliktelser bjuder vi in till en serie samtalskvällar.

Torsdagar 18.30-21.00 med start 22 september kl 18.30 med en prova-på-gång, Söderportkyrkan, Tingsryd.

Så här ser en kväll ut:

18.30 Vi käkar och presenterar oss för varandra
19.00 Introduktion till dagens ämne
19.30 Vi delar upp oss i smågrupper och pratar fritt om dagens ämne
20.30 Återsamling

Samtalsserien är gratis men du betalar självkostnadspris för maten på plats.
Låt oss veta om du har specialkost när du anmäler dig.

Vi som håller i kursen är:

Annika Karlsson – fd pastor, damfrisör och Andreas Carlssons mamma
Jörgen Wijk – sekreterare, jobbat som socionom, skådar fågel
Ingrid Thordsson – bullbakare, fd pastor nr 2 som jobbat både i sjukhuskyrkan och i storkök
Ingemar Tordsson – en helt vanlig vaktis med hjärtat på rätta stället som rycker ut i räddningstjänsten när larmet går

Anmäl dig till jorgen.ugglekull@gmail.com  med namn, tel och ev specialkost.

Varför heter det Alpha? Iden till detta upplägg föddes i engelska kyrkan i en församling i London på 80-talet. Det är enkelt men smart och sedan dess används det i olika sammanhang över hela världen.