Barn och Familj

OBS: På grund av rådande situation kring Covid-19 – kontakta Ida F (kontaktuppgifter finns under ”kontakt” här på hemsidan) för mer information om Bibeltajm.

Tingsryds baptistförsamling vill vara en församling för alla, oavsett ålder. Inte sällan uppskattar de vuxna gudstjänsterna för alla åldrar nästan mer än barnen. På dessa tar bibelberättelser och gemenskap sig olika uttryck och man får ta in det glada budskapet med flera olika sinnen. Barn som vuxna medverkar i gudstjänsten och alla besökare är mycket delaktiga. Varje termin har vi någon eller några sådana gudstjänster.

3-12 år: Men barnen behöver kyrkan på sitt sätt också. Vi vill ta barnens tro, tvivel och frågor på allvar. Därför har vi i terminerna ungefär varannan söndag Bibeltajm för barn mellan 3-12 år. Vi är med alla stora i kyrksalen i början av gudstjänsten. Sedan går vi och har en egen gudstjänst med t e x gemenskap, kollekt, bön, bibelberättelse, lek, eget skapande och frukt. Vi använder materialet Skatten från EFS. Titta i kalendern vilka söndagar det är Bibeltajm.

Någon gång per termin gör vi något extra med eller utan föräldrar. Tex har friluftsgudstjänst, käkar kyrklunch bara vi eller har övernattning i kyrkan.

Har du frågor om Bibeltajm kontakta Ida Forsell.

Går du årskurs 3-6 passar också Fredax, på fredagskvällar bra för dig.

0-3 år: Vi har en riktigt bra kyrka. I våra lokaler på bottenplan går det bra att leka under gudstjänsttid om man plockar i ordning efter sig och har en vuxen med. Självklart finns det skötbord både i bottenplan och gatuplan. Micro för att värma barnmat finns i köket och behöver du låna en pipmugg eller haklapp är det bara att säga till.